Havacılık liderleri, sektörün geleceği için İstanbul’da bir araya geliyor

Yayınlanma Tarihi:

Paylaş:

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği‘nin (IATA) 79’uncu yıllık genel toplantısı İstanbul’da gerçekleştirilecek. IATA’dan yapılan açıklamaya göre etkinlikte sektörün ekonomik görünümü ve sürdürebilirliği üzerinde durulacak. IATA 79’uncu yıllık genel toplantısının ardından “Dünya Hava Taşımacılığı Zirvesi” düzenlenecek.

Toplantıda bir araya gelecek 300’den fazla üye hava yolu şirketi yetkilisi, hükümet temsilcileri, hava yolu ekipman tedarikçileri değişen enerji piyasaları, yeniden ayarlanan tedarik zincirleri ile sektörün karşılaştığı zorlukları görüşecek.

Ayrıca zirveye katılan havacılık liderleri, havacılığın Türkiye’nin deprem sonrası toparlanmasına katkısını masaya yatıracak.

IATA Genel Direktörü Willie Walsh, konuya ilişkin değerlendirmesinde “5 Haziran Pazartesi günü İstanbul dünyanın havacılık başkenti olacak” diyerek hava yolu sektörü temsilcilerinin İstanbul’daki etkinlikte sektörün COVID-19 sonrası toparlanma sürecini, sürdürebilirliği ve zorlukları gözden geçireceğini kaydetti.

Walsh, “Bu genel kurulda alınacak kararlar daha da etkili bir küresel bağlantı için yön belirleyecektir.” dedi.

Walsh, Türkiye’nin havacılık sektörüne ilişkin ise “İstanbul’a son gelişimizden bu yana, Türkiye inanılmaz bir küresel havacılık güç merkezi haline geldi. Taşıyıcıları bölgesel ve uluslararası bağlantı konusunda öncülük ediyor ve muhteşem yeni havalimanı diğer bazı ülkelerin havalimanı yatırımı eksikliğini utandırıyor. Türkiye’nin küresel havacılık açısından öneminin önemli ölçüde artmaya devam edeceğine hiç şüphe yok.” değerlendirmesinde bulundu.

Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı ve IATA Guvernörler Kurulu Başkanı Mehmet T. Nane ise havacılık sektörünün temsilcilerini İstanbul’da ağırlamaktan büyük gurur duyduklarını belirtti.
Nane “Havacılık, şubatta trajik depremin ardından Türkiye halkının yeniden inşasına yardımcı olmak için bir araya geldi. Şimdi de havacılık, 2050’de net sıfır karbon CO2’ye hedefimize doğru giden yolumuz, sektörümüzün çeşitliliği, COVID-19’un derinliklerinden operasyonel toparlanmamız ve diğer birçok konu ile ilgili hayati meseleleri masaya yatırmak üzere bir araya geliyor.” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin havacılık pazarı COVID-19 sonrası toparlanırken, Türkiye’ye ve ülkeden yapılan seyahatlerin 2022 yılında yaklaşık yüzde 60 arttığı ve şu anda dünyanın en büyük 7. uluslararası yolcu pazarı konumunda olduğu açıklamada yer aldı.

En son 2008’de IATA’nın yıllık genel toplantısına ev sahipliği yapan İstanbul, bu yıl ikinci kez aynı toplantıya ev sahipliği yapacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İLGİLİ İÇERİKLER

Avrupa’da Banka Birleşmeleri Hız Kazanıyor

Avrupa’da banka birleşmeleri yeniden gündemde. İtalya’nın köklü bankalarından UniCredit, Almanya’nın ikinci büyük bankası Commerzbank’tan hisse alarak finans sektöründe...

“Yüzde 30’un Üzerindeki Asgari Ücret Zammı İstihdamı Tehlikeye Atar”

Bloomberg HT’de katıldığı yayında Fayat, asgari ücrette yapılacak artışın dengeli olması gerektiğini savunarak, yüksek zam oranlarının işletmeleri zor...

KOBİ’lerin kredi riski büyüyor

Küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ) Türkiye ekonomisinde kritik bir yere sahip olsa da, son dönemde krediye erişimde...

Memur ve Emeklilere Ne Kadar Zam Yapılacak?

Milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği zamlı maaşlar için geri sayım başladı. TÜİK, 3 Temmuz'da haziran ayı enflasyon...