Şef Ebru Baybara Demir Gastronominin Nobel’ini kazandı

Yayınlanma Tarihi:

Şef Ebru Baybara Demir Gastronominin Nobel’ini Türkiye’ye taşıyan ilk Türk kadın şef oldu. Mardin’de gastronomi alanında hayata geçirdiği dikkat çekici projelerle sosyal kalkınma ve biyoçeşitliliği desteklerken kültürel entegrasyona da katkı sağladı.

Şef Baybara Demir, Şubat 2023’te meydana gelen yıkıcı depremin ardından başlayan destek çalışmasının yanı sıra yirmi yılı aşkın süredir, mülteci entegrasyonu, iklim değişikliğinin toprak üzerindeki etkisi ve toplumsal kalkınma odaklı projeleriyle bugüne kadar birçok konuya gastronomi odaklı çözüm üretmek için çalıştı. Şef Ebru Baybara Demir, gastronomik yeteneğini sosyal değişimde etki yaratmak için kullanıyor. Kültürel entegrasyon, istihdam ve çevresel sürdürülebilirliğe odaklanarak acil sosyokültürel sorunları ele alıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İLGİLİ İÇERİKLER

Rekabet Kurulu, 121 şubesi bulunan MACFit’in satışını onayladı

Rekabet Kurulu, Türkiye’nin önde gelen spor salonu zincirlerinden MACFit’i bünyesinde barındıran Mars Spor Kulübü ve Tesisleri İşletmeciliği A.Ş.’nin...

Merkez Bankası rezervlerindeki sert düşüş dikkat çekti: 7 ayın en düşük seviyesinde

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 11 Nisan haftasında ciddi bir düşüş yaşadı. ForInvest Haber'in TCMB verilerine...

Fındık ihracatında hedef büyük: Sezon sonunda 2,5 milyar dolarlık gelir bekleniyor

Türkiye'nin stratejik tarım ürünlerinden biri olan fındıkta ihracat hız kesmeden devam ediyor. 1 Eylül 2024’te başlayan ve 31...

“Burada iş var”: Konya’da gençler için meslek ve istihdam buluşması

Konya'da mesleki eğitim ile sanayi sektörü arasında güçlü bir bağ kurmayı hedefleyen ve geçtiğimiz yıl yoğun ilgi gören...